Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

POEt: Τα καλύτερα του 2012


Η φετινή χρονιά, από δισκογραφικής πλευράς, δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με καθεμιά από τις προηγούμενες χρονιές, με κάποιες σκόρπιες αξιόλογες δουλειές από παρακμάζουσα είδη, και τα "μεγάλα" ονόματα της σκηνής να απογοητεύουν για άλλη μια φορά. Θα συμφωνήσω με τον hocico0777 ως προς την ποιότητα των άλμπουμ, αλλά θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση, ιδίως για τον electro/ industrial χώρο, έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία, με το είδος να εμπορευματοποιείται και να αναλίσκεται σε ποπ κυκλοφορίες με βιομηχανικό περιτύλιγμα για ένα πιο "mainstream" κοινό. Αλλά επειδή πρέπει να αφήσω τίποτα για να γράψω και του χρόνου, μιας και δεν "γυρίζει" η κατάσταση, παρακάτω παρουσιάζω τους δίσκους που μου τράβηξαν την προσοχή φέτος.

Τα 10 + 1 καλύτερα άλμπουμ του 2012:


No.1 Paradise Lost - Tragic Idol : Μετά από συμπαθητικό "In Requiem" και το αδιάφορο "Faith Divides Us – Death Unites Us", ίσως η χειρότερη στιγμή της καριέρας τους για μένα, οι Βρετανοί επανέρχονται με ένα κλασσικό άλμπουμ γεμάτο κομματάρες από την αρχή έως το τέλος.No.2 Angels Of Liberty – Pinnacle Of The Draco : Πολύ αξιόλογο ντεμπούτο από τους Άγγλους goth-rockers, από αυτά που κυκλοφορούν σπάνια πλέον (με το προηγούμενο να είναι των Pretentious Moi)


No.3 Legend - Fearless : Πρώην μέλη των Minus, μας παρουσιάζουν πολύ πετυχημένα την οπτική τους πάνω στο dark electro χώρο.


No.4 Horror Vacui - In Darkness You´ll Feel Alright : Μια κυκλοφορία που δανείζεται στοιχεία από το death και gothic rock, τόσο θεατρικό που το καθιστά ιδανικό soundtrack για παλιές ή και cult ταινίες τρόμου.


No.5 In Strict Confidence – Utopia : Η μπάντα ξεφεύγει λίγο από το στυλ που την έχουμε συνηθίσει και κυκλοφορεί ένα ποπ άλμπουμ, και δεν το λέω για κακό, με πολλές αξιόλογες στιγμές.


No.6 Escape With Romeo - Samsara : Μπορεί η μπάντα να μην θυμίζει σε τίποτα ξεκίνημα της, αλλά παραδίδει ένα ωραίο synthpop δίσκο με πολλά δάνεια από άλλες σκηνές, όπως αυτήν της shoegaze.


No.7 The Beauty Of Gemina – Iscariot Blues : Οι Σουηδοί στον τέταρτο δίσκο τους ανοίγουν λίγο περισσότερο τους μουσικούς τους ορίζοντες και κυκλοφορούν ίσως τον καλύτερο τους δίσκο.


No.8 Sinine - Dreams Come True : O Εσθονός Mauno Meesit, αφήνει στις άκρες τους πιο κιθαριστικούς πειραματισμούς του, και μας παραδίδει ένα υπέροχο electropop δίσκο.


No.9 Dead When I Found Her - Rag Doll Blues : Μια πλούσια μουσικά δουλειά, που σίγουρα όμως λειτουργεί και στα industrial dancefloors.


No.10 Brotherhood – Turn The Gold To Chrome : Άλλο ένα φετινό goth rock ντεμπούτο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μου εδώ.


No.- Blut Aus Nord - 777 – Cosmosophy : Οι Γάλλοι ξεφεύγουν από τα στενά black metal όρια, και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ακούγεται ίσως αποκλειστικά ως σύνολο.


Καλύτερος ελληνικός δίσκος για το 2012:Come with Reverse - S/T

Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν ένα gothic rock διαμαντάκι, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κυκλοφορίες του εξωτερικού.

Τα καλύτερα κομμάτια του 2012:Νο. 1 Legend - Sister


Νο. 2 Angels Of Liberty – Starsailors


Νο. 3 Paradise Lost - Fear of Impending Hell


Νο. 4 Assemblage 23 – The Noise Inside My Head


Νο. 5 Terminal Gods – Lessons In Fire


Νο. 6 Escape With Romeo – Everyone Against Everyone


Νο. 7 Emilie Autumn - If I Burn


Νο. 8 Les Fleurs du Mal - Knife In My Back


Νο. 9 Horror Vacui - Yersinia


Νο. 10 Sinine feat. Sandra Nurmsalu - Sel Teel


Μεγαλύτερες απογοητεύσεις για το 2012:No. 1 The Crüxshadows - As the Dark against My Halo : Απλά ο χειρότερος της καριέρας τους. Διαβάστε την δισκοκριτική του hocico0777 εδώ.

No.2 Diary Of Dreams - The Anatomy Of Silence : Δεν είναι κακό να θέλουν να πουλήσουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο ή μάλλον καλύτερο κριτήριο. Δεν το λέω για την κίνηση αλλά για το αποτέλεσμα, μιας και ανάλογο εγχείρημα έχουν πραγματοποιήσει και άλλοι, όπως οι Deine Lakaien, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Νο. 3 Hocico - El Ultimo Minuto : Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε, όπως και τίποτα διαφορετικό από τους Hocico. Μια από τα ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...