Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Live Review: Paradise Lost @ Fuzz Club, Αθήνα, Κυριακή 22 Νοέμβριου 2015


Αυτή τη κριτική την "χρώσταγα" εδώ και λίγο καιρό. Οι Paradise Lost μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια προώθησης του πολύ καλού νέου άλμπουμ τους "The Plague Within". Έχοντας καιρό να βρεθώ σε συναυλία τους ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να ξαναδώ μια από τις αγαπημένες μου μπάντες. Οι Βρετανοί έχουν φανατικούς οπαδούς στην χώρα μας που το απέδειξαν γεμίζοντας σε μεγάλο ποσοστό τον συναυλιακό χώρο, αφού το live τους μάλλον είναι στανταράκι στα μέρη μας. 
Η αρχή έγινε με το "No Hope In Sight" από το "The Plague Within", κομμάτι που αποδεικνύεται ιδανικό για έναρξη άλμπουμ και συναυλίας. Συνολικά έπαιξαν κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα, μέσα στην οποία παρουσίασαν επτά κομμάτια από τον φετινό δίσκο (όπως θεωρώ ότι οφείλει να κάνει κάθε μπάντα με φρέσκια δουλειά που σέβεται τον εαυτό της). Τα περισσότερα πήρα μια νέα, άγρια ομορφιά live (θα ξεχώριζα τα "Terminal", "Victim Of The Past" και "An Eternity Of Lies"), κάτι που πάντα αποτελεί το καλύτερο κριτήριο για καινούριο υλικό. Από εκεί και πέρα ο αναμενόμενος χαμός έγινε στα "Widow" και "Enchantment", ενώ έκαναν ένα μικρό αλλά όχι πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την υπόλοιπη δισκογραφία τους, μιας για παράδειγμα και μου φαίνεται περίεργο να ακούω δυο κομμάτια από το "In Requiem" και ένα από τα "Gothic", Icon" και "One Second". Ακόμα πιο άσχημα μου χτύπησε που δεν υπήρχε ούτε ένα κομμάτι από το εξαιρετικό "Tragic Idol" (που είναι ο ακριβώς προηγούμενος δίσκος τους), δουλειά που θεωρώ όχι μόνο την κορυφαία του 2012, αλλά και την καλύτερή τους εδώ και μια δεκαετία και το ομώνυμο άλμπουμ τους του 2005. 
Αυτά φυσικά δεν μπορούν να χαλάσουν μια εμφάνιση των Paradise Lost, που σίγουρα δεν ήταν καλύτερη τους - τουλάχιστον από τις φορές που τους έχω δει στην Ελλάδα, αλλά πάντα καταφέρνουν να αποτελούν εγγύηση για μια άκρως απολαυστική συναυλιακή εμπειρία. Ο Nick Holmes ήταν σε μεγάλα κέφια, ενώ η καλύτερη ατάκα του ήταν όταν μετά το "Beneath Broken Earth" χαρακτήρισε το κομμάτι downιάρικο δηλώνοντας ότι ακολουθεί κάτι πιο ευχάριστο - το "As I Die". Τελείωσαν με δυο encore, με τα "Say Just Words" και "The Last Time" να κλείνουν αποθεωτικά το live. 

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...