Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Live Review: Malaise w/ Come With Reverse @ Death Disco, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014


Μπορεί να μην γράφω πολύ συχνά εδώ, αλλά το live των Malaise ήταν μια πολύ καλή αφορμή για λίγα λόγια , έστω και λίγο καθυστερημένα, για τη συγκεκριμένη συναυλία. Οι Σουηδοί παρουσίασαν κάποια πολύ καλά gothic rock albums στα 90s και δίκαια θεωρούνται ένα από τα πιο αξιόλογα γκρουπ εκείνης της περιόδου. Την συναυλία άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Come with Reverse, που κινούνται στον ίδιο χώρο. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους ήταν για μένα το κορυφαίο ελληνικό goth άλμπουμ του 2012. Ζωντανά ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακοί και βασιζόμενοι στα πολύ ζεστά φωνητικά τους, παρουσίασαν ένα 45λεπτο σετ από κομμάτια του πρώτου τους δίσκου, νέα κομμάτια, αλλά και δυο διασκευές σε Nefilim και Frank Sinatra. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει το 2015 και με τέτοιες εμφανίσεις μόνο ανυπομονησία μπορούν να με γεμίσουν. 
Οι Malaise ήταν πάντα ένα από τα gothic rock συγκροτήματα που ήθελα να δω, αλλά μετά από τέτοια δισκογραφική αποχή (η οποία δεν γνωρίζω an συνοδεύονταν και από συναυλιακή) δεν ήξερα τι να περιμένω. H αρχή γίνεται με το "Bitter Waters" βάζοντας μας αμέσως στο κλίμα, και ήταν κομμάτια σαν αυτό και τα "Wait For The Ghost" και Separation", που αποτέλεσαν τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας. Δυστυχώς επέλεξαν να παίξουν μόνο δυο κομμάτια από το εξαιρετικό "A World Of Broken Images" (έλειψε και το αγαπημένο μου της μπάντας "Another Day"). Συνολικά, ήταν ένα live που το ευχαριστήθηκα κυρίως επειδή μου έβγαλε νοσταλγία για την εποχή που πρωτοάκουσα αυτά τα κομμάτια, μιας και η ψιλοαδιάφορη, σε ένα μεγάλο μέρος, συναυλιακή εμπειρία δεν μπόρεσε να μου δώσει κάποια νέα δυναμική σε αυτά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κρατάω την πολύ καλή εμφάνιση των δικών μας Come With Reverse.

Malaise tracklist:
01. Bitter Waters
02. In Your Dreams
03. Walking Through The Wonderland
04. Paradox
05. Something Else
06. Separation
07. Gods Of War
08. No Confusion
09. Wait For The Ghost
10. Hollow Dream
11. We are Colliders
12. Assimilate (Skinny Puppy cover)

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το νέο άλμπουμ των Aeon Sable


Το gothic rock σχήμα των Aeon Sable έχει έτοιμο τον νέο του δίσκο με τίτλο "Visionaers", ή αλλιώς visions on ears, ο οποίος αναμένεται στις 17 Οκτωβρίου από την Solar Lodge. Το συγκρότημα από την Γερμανία έχει κυκλοφορήσει άλλες τρεις πολύ αξιόλογες δουλειές, με το ντεμπούτο τους "Per Aspera Ad Astra" του 2010 να έχει μια πιο ξεχωριστή θέση για μένα. Το πρώτο single από το τέταρτο άλμπουμ είναι το "Visions", για το οποίο ήδη τρέχει εδώ και καιρό, ένας διαγωνισμός για remixes του κομματιού. Δείτε το επίσημο βίντεο παρακάτω:

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Live Review: Esben And The Witch @ Oslo Hackney, Λονδίνο 04.09.2014


Ανταπόκριση-Κείμενο:  Σπύρος Καρνέζης

Δευτεριάτικο βράδυ στο Oslo, μια όμορφη μπυραρία κάπου στο Hackney (πάλι Λονδίνο) με έναν αξιοπρεπέστατο συναυλιακό χώρο στον πρώτο όροφο. Παρέλαση κυριλέ, πανκ, ροκαμπίλι χίπστερ τίγκα στα τατού, με το ένα μανίκι παίρνεις το άλλο δώρο αλλά από μόδιστρους με φινέτσα της υψηλής ραπτικής. Τέσπα μετά από ένα μακρύ περίμενε, με κάποιους από αυτούς τους παραπάνω και επί σκηνής να βαράνε αλύπητα την αισθητική μου και την ποπ πανκ κουλτούρα μου παρουσιάζοντας μια μίξη emo και screamo χωρίς καμία έμπνευση ή ψυχή, ανέβηκαν πάνω οι Esben And The Witch.
Η ζωή μου άρχισε ξανά να αποκτά νόημα. Φωνάρα η τύπισσα (μου έφερνε λίγο σε PJ Harvey) και ένιωσα πάλι ένα γλυκό μείγμα από nineties γυναικεία αγριάδα και κοπάνημα συνδυασμένο με μια ποικιλία από punk, nu-metal και ήσυχα ταξιδιάρικα κιθαριστικά διαλείμματα, που ολοκληρώθηκαν με λίγη τρομπέτα σε άμπιεντ φάση. Για μένα το αποτέλεσμα έφερνε σε Guano Apes ή Senser με συχνά πυκνά στοιχεία Tool μπλεγμένα με χίλια δυο άλλα πράγματα. Δεν τρελάθηκα με καμία μελωδία αλλά το ταξίδι ήταν όμορφο, παρόλο που το βρετανικό κοινό βρίσκονταν εν' υπνώσει, εκτός από ένα τύπο μπροστά μπροστά με μπλούζα Rammstein που έσπαγε την μονοτονία.


Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...