Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το Dunkelreich προτείνει: Terminal Gods



Το gothic rock είναι πλέον ένας μουσικός χώρος που πολύ λίγα συγκροτήματα μπορούν να ξεχωρίσουν, ακόμα και αν ακολουθούν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Οι Terminal Gods είναι μια νέα μπάντα από Βόρειο Λονδίνο, και μέσα στο 2012 κυκλοφόρησαν τα δυο πρώτα τους singles, "Electric Eyes" και "Lessons In Fire", και έχουν μάλιστα και την έγκριση του Mick Mercer. Ενώ δεν ξεφεύγουν από την Sisters σχολή (ο τραγουδιστής ακούγεται πιο Eldritch όσο δεν πάει), προσπαθούν να φέρουν τον κλασσικό ήχο στο σήμερα, θυμίζοντας τους Blacklist ή τους The Exploding Boy. Δείτε παρακάτω το επίσημο βίντεο για το νέο τους single "Lessons In Fire":



Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τον Ιανουάριο το νέο single των Mesh



Τον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμο το έβδομο άλμπουμ των Mesh με τίτλο "Automation Baby". Λίγο νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου, το electropop συγκρότημα από το Bristol, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στο Βερολίνο για τη μίξη του νέου δίσκου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο single από αυτόν με τίτλο "Born to Lie". Το single θα περιλαμβάνει 4 εκδοχές του κομματιού, καθώς και το b-side "Black Dog".
Update: Ακούστε ένα απόσπασμα από το νέο κομμάτι των Mesh:



Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Album Review: The 69 Eyes - X



Οι 69 Eyes είναι μια μπάντα που έχει καταφέρει να γράψει αρκετά διασκεδαστικά ποπ κομμάτια για τα γοτθικά dancefloors. Όσο οξύμωρο και να φαντάζει κάτι τέτοιο, οι Φινλανδοί έχτισαν την καριέρα τους ακολουθώντας την ίδια συνταγή. Στα δυο τελευταία άλμπουμ τους θυμήθηκαν την πρώτη τους αγάπη για το hair metal, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι ακούς Cinderella με goth φωνητικά. Μάλλον κατάλαβαν ότι ίσως το παράκαναν και επέστρεψαν στο γνωστό goth pop στυλάκι τους, με πολύ καλή παραγωγή, χωρίς φυσικά να λείπουν εντελώς οι glam υπερβολές. Όσοι τους γνώρισαν από το "Wasting the Dawn" μέχρι το "Devils", με το "X" θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι, με τα στοιχεία από μπάντες όπως οι Sisters, HIM και Cult να παραμένουν απόλυτα εμφανή. Άρα δεν νομίζω να πειράξει κανέναν που κάποια κομμάτια είναι αναμάσημα παλαιότερων ιδεών, ή ότι οι στίχοι δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας ή πρωτοτυπίας("Every night I need your love again, I wanna see you dressed in black, I want you back, Back in black..." από το "Black"), αφού υπάρχουν τα άκρως ξεσηκωτικά "I Love The Darkness In You"(ευφάνταστος τίτλος), "Black", "I'm Ready" και "Red" το οποίο θυμίζει ιδιαίτερα Sentenced, ενώ το "Rosary Blue" με την συμμετοχή της tattoo artist Kat Von D, το οποίο είναι bonus track για το iTunes, να αποτελεί ότι πιο ενδιαφέρον μουσικά. Άλλωστε δεν νομίζω ότι τους ακούει κανείς για να προβληματιστεί ή για να ανοίξει τους μουσικούς του ορίζοντες. Οπότε καθαρά για τη fun πλευρά του θέματος...

Βαθμολογία: 7 / 10



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Hocico-El Último Minuto



Τέσσερις ημέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας να απολαύσουμε το νέο άλμπουμ των Μεξικανών με τίτλο "El Último Minuto" καθώς η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου μέσω της Out of Line Records.To tracklist είναι το παρακάτω: 

 1. T.O.S. of Reality
2. Intruder
3. The Watched
4. Dead Trust
5. Polarity
6. Mundo Imposible
7. Vile whispers
8. 3...2...1...
9. Toxic
10. Over the Limit
11. El Último Minuto

Το άλμπουμ όπως είναι φυσικό θα κυκλοφορήσει και σε special έκδοση μέλανος ξυλοκιβωτίου 666 τεμαχίων το οποίο θα περιέχει bonus cd, t-shirt και διάφορα περίεργα. Προγραμματισμένη είναι επίσης η εμφάνιση τους στο Electrowerkz venue στο Λονδίνο στις 9 Μαρτίου 2013. Mάγια επιτρέποντος βεβαίως.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Οι The Illusion Fades ζωντανά στο Goth Is What We Make It event



Το Goth Is What We Make It event είναι μια νύχτα αφιερωμένη μόνο σε Gothic Rock μουσικές που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Second Skin. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα εμφανιστούν οι Έλληνες goth-rockers The Illusion Fades, μαζί με τους Άγγλους Neurotic Mass Movement.

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...